Veckans film

hej alla! veckans film är helt klart FLYGA DRAKE! motevering: Filmen som är baserad på boken med samma namn, skriven av superduktiga Khaled Hosseini, är en gripande och fantastiskt berättelse om två pojkar i Afghanistan. Filmen är Hemsk och Vacker på samma gång, lite mystisk också, man vet liksom inte alltid vad de menar på en gång. det krävs lite egna reflektioner ibland för att förstå men genom att ha läst Khaled Hosseinis andra succébok(tusen strålande solar)förstår man hans sätt att få fram budskap. Helt klart en sevärd film, 5/5 poäng

Dagens bild

Vi ska börja lägga in dagens bild varje dag om vi hittar en rolig bild

Kalas!!!

I dag kommer släkten på min födelsedagsfest och det ska bli jättekul!! bara två timmar kvar iiiiiiiih, kanske borde göra mig iordning och fixa lite innen... Jag håller på att fixa en ipod till också bloggen men allt cpar sig, så jag får ta det en annan dag eller så får Matis pappa hjälpa oss:O Jag suger på allt som har med data eller tv att göra. Matis är mycket  bättre än mig.


back from school

Kom nyss hem från skolan, Kollade klart på flyga drake i skolan, den är såååååå bra! kollade även klart på hope and glory på engelskan, inte lika bra. Har även haft so redovisning jag och min grupp hade om nazism. Agnes ville inte vara med.
Sen var det slut på all "god" skolmat så vi fick vaniljyougurth och flingor :D mycket godare!!!!!

Hahahah Jesper var skönast på bussen och kom på ett smeknamn men det får inte jag skriva här (;

Ska snart hem till pappa där jag ska äta middag och sen ikväll ska jag hem till Agnes efter hennes kalas som hon ska ha med hennes släkt. Jag är bjuden men jag vågar inte komma för hon har en kompis där, hahaha så modig är man (:!

Imorgon ska jag och AgnesStockholm horseshow från klockan 9:00 till 23:00, som vanligt. Ska bli jättekul!

Felicia sa att jag hade gått tillbaka till mitt taskiga jag idag, innan sommaren var jag snällaste kompisen , jag var aldrig taskig och fanns där för alla. Men sen efter sommaren sa alla att jag hade blivit så dum för då kunde jag skrika på folk att jag hatade dom och sa mina känslor högt som jag aldrig gjort tidiagare, då var jag bara glad. Men nu tänker jag högt. Sen försökte jag gå tillbaka till mitt lilla söta jag som inte vågade göra en fluga fördärv, jag hade lyckts ett tag men idag brast det igen. Förlåt felicia! (;


bara en dag kvar till stockholm horseshow!

bilder

                                 
Här är vi då alla 3 (Agnes, Pg, Matilda) på slöjden.
(ser ni hur glada alla är utom agnes)
 
RESPEKT! pg kan fläta(!)

Riktiga saningen!

Jag tror Matis skrev liiiiiite fel, eftersom vi anmälde oss till trivselrådet frivilligt halvt medvetna om vad vi gav oss in i, det är  klart man ställer upp för klassen, vi ska ju ha roligt sista året! Men sen var  Matis lite virrig och anmälde oss till elevrådet också. Sekundrarna därpå fick hon sitt (förtjänta)straff och trillade av stolen och skärde upp tån heheh, mot skolsyster!


funny day

shooooobräääh

Idag var det en ganska skön dag i skolan, bara en seriös lektion där man måste anstränga sig (so, mitt favoritämne :D) annars bara lässning,råd,idrott och slöjd.
Jag råkade säga att jag och Agnes skulle sitta i trivselrådet och bestämma aktiviteter som vi ska göra med klassen, någon som har något bra förslag? Men inte nog med det så råkade jag anmälla oss til elevrådet så nu sitter vi med där också, värsta töntvarningen. Men jag gorde det för då missar man lektioner :D.

På idrotten hade vi dans, bugg, salsa och vals. Jag snurrade så mycket med pg så han rammlade haha. Men jag och Jimmy vi ägde skiten ur alla, ni skulle sätt oss flyga fram på idrottsgolvet i vals. Vi var bäst!

Sen efter det hade vi slöjd jag stickar ett par lila vantar som jag ligger inte lite efter i. Men jag Agnes, Pg, Jimmy och Felicia satte oss i soffan och chillade. Vi hade alsång, eller iallafall Pg. Jag gav då ett bra förslag till Pg att vi kunde gifta oss så jag gifter mig rik, då skulle jag bli miljonär (; men han verkade inte vilja det, haha.

Ikväll ska jag på öppet hus på brännkyrka gymnasium, där har dom juridik och ett natur pogram som jag vill gå, men vi får se. Vet något nånting om brännkyrka skriv det gärna :)


Felicia måste också få synas på bloggen :)


Dagens fråga!

Vi tänkte börja med att ha veckans låt, veckans bok och veckans film! Vi  väljer ut vilken låt/film/bok som har varit veckans bästa och redovisar det varje söndag. Vi kommer också ha en "Veckans top 5" där ni läsare får rösta (genom kommentarer)på vilken låt/film/bok som ni tycker är den bästa! "Veckans top 5" kommer också att redovisas varje söndag. Låter superkul tycker jag, vad tycker ni??:)

reports...

i Månadgs bllev jag och agnes riktigt sura på carro hon förstörde allt! (oseriöst)  

I måndags blev jag och Agnes jättesura på carro för hon förstörde allt för oss. Jag och Agnes hade tagit Felicias mobil och gömt den. Vi brukar inte kunna ljuga för vi skrattar bara då men den här gången lyckades vi och felicia blev jätteorlolig och fick panik. Men då ringer Carro till mobilen och då så måste Agnes ge felicia sin mobil för agnes måste svara på en fråga på engelska. Hänger ni med? aja men efter det var vi sura på carro.
(oseriöst)



vill bara säga att vi älskar skolan!
( Längst upp Matilda, sen Felicia och längst ner Agnes)


Mamma är hemma!

Efter 4 dagar på klassresa(är lärare) i rom är nu mamma tillbaka. Jag lämnar motvilligt ifrån mig tronen och låter därmed mamma bli bossen över familjen igen:/ Hera blev överlycklig och pussade på mamma i minst 5 minuter i sträck när hon kom!Vi har ätigt massor med italienska saker och kollat på bilder precis det var jättegott och det verkar så himla fint där. AVUNDSJUK!!! De hade lite otur med vädret men de  verkade ha det bra iallafall. De åt italiensk glassoch käkade pizza och pasta typ hela tiden. Något nytt: man köper pizza i meter där och sen väger man det hehe konstigt, bah "hej jag skulle vilja ha 5 meter pizza tack, hur många kilo blir det?" Men jag ska inte deppa för mamma missade härligaste snödagarna för i år, okeej de enda också men iallafall, helt underbart jag älskar snö. synd bara att allt töar bort nu, det blir så äckligt och blött. jag gillar när det är riktigt kallt som den norrlandsunge jag är (var). jag är ju rustad för en riktigt kall och snöig vinter med både ny jacka och nya termobyxor. Hoppas det blir mycket snö i år!!!

ojojoj!

jag säger bara ojojoj, Agnes det lilla IG-barnet hörde jag har inte skrivit sin treveckors träningsdagbok på idrotten som ska vara klar imorgon, jag säger bara där röck agnes hopp till att höja sitt G till VG henne taktik verkar inte gå så bra!
PLUGGA NU FFS AGNES!


min guldfisk :)

Kom nyss hem till pappa, jo gissa vad jag gör... pluggar vad ovanligt. Gör man något annat nu förtiden? Okej Agnes pluggar aldrig för hon tycker det är så roligt och se om hon kan fixa ett VG utan att pluggat, förlåt Agnes men jag förstår inte meningen med det (;

Jag ska ju få en present av pg på min födelsedag :) han ska komma hem till mig med en guldfisk. Jag är verkligen *överlycklig*! Då kan man ju undra varför jag ska få en guldfisk i present, jo för att jag kallas för guldfisken! Dels för att jag inte är smart, inte har något minne(glömmer bort direkt) jag kan komma från ett prov och fråga vad var det vi hade prov på? Fast jag har fått MVG på provet, det kan inte jag kalla så smart. Men jag är ju blond som alla säger. Men då iallafall ska jag få en guldfisk, wiiiiiie den har redan fått ett namn, pg fick bestämma och den ska heta Matis 2 eller Matis JR det tycker jag låter som ett bra namn :)!

Välkommen hem Matis2 eller Matis JR den 27 december // Matilda


Design!

Nu när problemet med bloggadressen är väck så har vi ett nytt: DESIGNEN. herregud vad svårt det är, men vi ska fösöka fixa någon egen design innan veckans slut:)nån som har några förslag??

Första inlägget för mig

Hej allihoppa det här blir mitt första inlägg eftersom Agnes redan har hunnit skriva tre stycken! Men eftersom jag inte har något liv så pluggade jag hela dagen till vårt matteprov som vi hade idag. För er alla som inte vet vem vår mattelärare är det Annely som har typ iq 2000 och har små genibarn, så gissa om provet var svårt!!!!!!!! Tror Agnes kommer få IG för hon är sämst

Idag har jag vart med Agnes och Felicia i skolan (som vanligt). Lika roligt som alltid :) Sitter jusst nu och försöker plugga till vår so redovisning på fredag, jag ska prata om vad nazisterna gjorde, vilket är välldigt mycket hemskt!
Jag är avundsjuka på min mamma som är i London nu, jag vill också dit!!!!!!!!!!!!
/Matilda

Matteprov!!!

Matteprov imorron bläääääääääääääääääää vill inte, vill inte, vill inte god natt //

Sen lunch:(



Vi hade lunch kl 12 idag(feeeeett jobbigt)och jag höll på att dö av hunger som vanligt. Efter 4 timmars lektioner blev det äntligen lunch och jag sprang mot matsalen. jag och felicia hade kollat på matsedeln och sett dagens lunch: fisk bläää så man trodde inte att det kunde bli värre, men tji fick jag (och alla andra) för all mat var slut, förutom den äckliga fisken som smakade sjögräs, och all sallad var slut och alla mjuka mackor var slut osv. ni fattar, ALLT var slut. asså åhhhhhh jag hatar att äta sist av alla i hela skolan. En dag skulle va ganska okeej men vi äter sist 3 dagar i veckan:(( vi har det sämst.

Invigning!

Hej alla! första dagen för vår fina blogg och jag hann före matis, vilket betyder att jag är den första som skriver här:P.  men det spelar ingen roll egentligen eftersom typ ingen läser iallafall. Jag och matis har funderat (och funderat och funderat..) på en bra adress till bloggen. vi, okeej jag blev lite sur efter några timmars funderande och blev typ irreterad på allt. men nu behöver vi inte fundera mer på det.

RSS 2.0